Tailsweep topp

Wednesday 30 November 2011

svenskt 1700-tal


Det är något speciellt med svenskt 1700-tal, och framförallt rokoko. Det finns ett så fint reportage i senaste Sköna hem från ett hem där ägaren Magnus Lundgren berättar att han köpt tillbaks många svenska klenoder som hamnat utomlands.Bra!

pics: Carolina Romare via

 Om intresset finns för svenskt 1700-tal så kan man läsa mer hans blogg; Mäster Henriks antik & musik.


Tuesday 29 November 2011

fire



 Ååå, vilken lång dag det blev för mig.. Nu ska jag krypa upp i fåtöljen med en kopp te. Det enda som saknas här nu är en knastrande brasa.. Så jag njuter av dessa på bild istället (klicka på länken under andra bilder för mer "eldnings-inspiration" :)

pics: via Rum





Monday 28 November 2011

industriellt i dalarna


Det här coola industriella hemmet där man lyckats inreda minimalistiskt men med patina, ligger i underbara Dalarna! Jag älskar alla plåtskåp som finns utplacerade i hemmet, och drinkvagnen är ju genial! Och det fina soffbordet är faktiskt ett gammalt slaktarbord..

pics: Magdalena Björnsdotter via



Vitt, svart och grått plus varma bruna inslag, på helt rätt sätt. Jag gillar!





om granar


Jag hittade ett nytt danskt familje- och livsstilsmagasin på Pressbyrån, Kids Cover. Det var den söta familjen på framsidan som fångade min blick, och man kan väl säga att den är som Mama men mindre färgglad och snyggare. Lite mer dansk lyxboho.. :)



Vi inspireras alla av de glesa danska granarna i inredningsreportagen, ofta placerade i en korg.. Men den här stackaren är ändå lite "overkill" i genren.. Jag tycker den kanske skulle fått stanna kvar i skogen, med snötäckta grenar tillsammans med de här vackra kompisarna..
Jag är själv uppvuxen med en granperfektionist (hej pappa!) och jag förvånas också över att ingen kommenterade att den här granen har två toppar. Jag hade nog inte kunnat hejda mig utan friserat den och klippt av en av dem :)


pics: seventeendoors

Förra året hade vi levande ljus i granen, och det var riktigt stämningsfullt! Jag hittade gamla vackra ljushållare på loppis, och kompletterade med några nya från Årstiden. Ett tips, men det gäller att hålla ett öga på den hela tiden.. 


Här skiner solen, och tur är det, då förskolan har stängt för utvärdering idag. Så vi åker till Nk för att titta på julskyltningen..

Ha en underbar vecka!!



Sunday 27 November 2011

first sunday of advent

pics: seventeendoors


Kikar in här en snabbis, eftersom jag är ute i sista minuten som vanligt. Finaste adventsstakarna (Hälsingebågen tror jag att de heter) på plats i burspråket, men kransarna har bara kastas upp i brist på fina band.. 
Nu ska här bakas saffransbullar då vi får besök senare idag.. Snart sprids (förhoppningsvis) alltså en underbar doft här hemma.. :)

Ha en riktigt fin första söndag i advent!

Saturday 26 November 2011

lite röda bär och frön


 Här håller vi på att fixa inför morgondagen fortfarande, och vi är nog sist upp med ljusslingor på balkongen i vårt kvarter. Det lyser så fint överallt nu. Lite rött har faktiskt hittat in till oss, med betoning på lite, för den rätta känslan.

pics: seventeendoors

Ljuslyktorna från Slettvoll på plats. De är väldigt lättplacerade och passar faktiskt nästan överallt. Långt in i ett skåp hittade jag igår ett par armband som jag köpte vid templet Ankor Wat för några år sedan. Jag tror de är gjorda av torkade frön som dekorationsmålats. De får nu agera adventspynt hos oss.

Ha en fin kväll!!



sheepskin


Vår minsta springer just nu runt här hemma i de sötaste rosa fårskinnstofflorna som hon fick i present när hon föddes (tips!), och de är mycket uppskattade. Själv skulle jag också kunna tänka mig ett par riktigt gosiga fårskinnstofflor (jultomten?)..  Alla vi tjejer i familjen (tre stycken) har varsitt fårskinn i soffan dessutom (tack mormor & morfar!). Kanske borde pappan i familjen också få ett eget.. :) Eller någon annan inredningsdetalj i fårskinn..


pics: Shepherd


Hoppas solen lyser lika fint hos er i dag, denna vackra första adventshelg!


Friday 25 November 2011

cozy norwegian inspiration


 Idag innan jag gick till torget för att köpa kransar och adventsblommor svängde jag in till Slettvolls stora vackra butik på Regeringsgatan (ett stenkast från Nk). Där hade de dekorerat såå fint med stora kottar, blockljus och allehanda kvistar och grönt från naturen. Jag blev verkligen fulltankad med inspiration inför mitt besök på torget, och jag kan varmt rekommendera ett besök där. 
Inredarna som står i butiken är också så himla trevliga, och när jag var föräldraledig och kom med en vagn med leriga hjul var det aldrig några problem. Tvärtom kom de alltid spingandes och ville hjälpa till med vagnen genom dörren.
Ljuslyktorna på bilden hade jag riktat in mig på förra vintern, men i ljusbrunt, men de sålde ut innan jag hann slå till. I år finns de i svart i stället, men det fungerar inte till vårt mörka soffbord, tyvärr. Jag hittade dock en annan sort som kom med mig hem.. Jag får försöka ta en bild på dem när ljuset visar sig igen.

pics: Slettvoll

 Det här känns ju inte direkt norskt, snarare brittiskt, men en otroligt mysig miljö för ett julfirande..

 Här har inte adventsstämningen infunnit sig ännu, fortfarande lite fix kvar och en sväng ner i källaren blir det nog ikväll också.. Men imorgon kanske..

Ha en fin fredagskväll!!


adventsförberedelser



Idag är det fokus på att fixa här hemma inför 1:a advent. Först lite röj, och sen en sväng på stan för inköp av adventsblommor och ris. Vi fick ett fång gröna kvistar av svärmor som flög in från Köpenhamn igår också. Glögg står givetvis på inköpslistan också..

pics: Sköna hem
 Bilderna kommer från den danska villan som jag visade tidigare i veckan. Dessa är nya från Sköna hem, dock. Söt taklampa i sovrummet, och en brun vintage-karmstol skulle jag också kunna tänka mig i ett hörn någonstans..


Thursday 24 November 2011

a danish loft


Det är svårt att tro att det här loftvåningen tidigare var åtta små studentrum. Vilken förvandling!
Riktigt fint och annorlunda kök. Jag gillar färgsättningen, med det trärena mot det mjuka vita golvet och bjälkarna. Och så lite svart till det. Vedtraven en inredningsdetalj i sig :)



 Kontoret med Eames arbetsstol föll mig också i smaken. 
Bakom trofén finns ett hemligt litet barskåp. Kul :)



 Vem skulle inte vilja ha en buss i sitt rum!?

pics: Per Wadskjær, Teamliving.dk via

 Imorgon ser jag fram emot en dag av fix inför advent. Dagens höjdpunkt blir en sväng till torget!


en la casa de lila & tom


Tittar in här en sväng, innan jag flyger vidare för att se Woody Allens Midnight in Paris. Jag har hört att filmen bjuder på underbara miljöer som får vem som helst att vilja packa väskan och flytta till Paris för att bli författare. Vi förlovade oss faktiskt i Paris, vid Place de Vosges. Kanske blir jag lite sentimental också.. :) 


Det här ljuvliga hemmet (älskar golven) ligger inte i Paris, utan Barcelona, och här bor numera ägarna till agenturen Lila & Tom uppkallad efter deras barn (så fina namn!). Missa inte Lila & Toms hemsida som bjuder på söta barn i vackra miljöer.

pics: Design Sponge spotted via  Sanctuary