Tailsweep topp

Friday 30 November 2012

that perfect dress


Jag fick några bilder i min inbox från Otaduy, bröllopsdesigner baserad i centrala Barcelona, som precis öppnat kombinerad ateljé, butik och "dressing room". Klänningarna hänger som ni ser på grenar, och jag tycker det har en skandinavisk känsla, eller hur!?

pic: Ana Madrid and Lluis Tudela

Dagens tips till er som letar den perfekta klänningen, och lite härliga bilder att frossa i för oss andra! :)

Inte så vintrigt här inne idag kanske, men ute faller snön och det ska verkligen bli mysigt med helg!


Thursday 29 November 2012

wish list


Allra högst på min önskelista i år står Mark Eden Schooley Lamp.

Snälla jultomten..


Tuesday 27 November 2012

new in


Ni var många som gillade nya mattan till matsalen, trots den mörka bilden som jag visade häromdagen.
Här kommer ett par till bilder på den, där de ljusa partierna syns lite bättre.
 
pics: seventeendoors
 
I söndags var ni rekordmånga som tittade in här, och det gör mig verkligen glad och inspirerad att plocka fram kameran och ta lite bilder här hemma. Jag vet ju att ni vill se mera :) 
Tack för att ni tar er tid och tittar in hos mig!
 
 
 

Monday 26 November 2012

la tulipe

pic: seventeendoors

Byredos dofter har ju nästan blivit som en inredningsaccessoar numera, och visst är flaskorna snygga!? Själv gick jag dock länge och testade innan jag hittade en doft som jag verkligen gillade, lika mycket som flaskans form :) La tulipe heter den, och är heeelt underbar! Dagens tips till er som inte vet vad ni ska önska er av jultomten!

Sunday 25 November 2012

larch twigs


Som vanligt är Walther & Co:s inspirationsbilder bland de finaste denna årstid.

 
I afton flyger inte bara mina små älsklingar in från Köpenhamn, utan förhoppningsvis även en hel bunt med grenar och kottar från svärmors trädgård. Ingen jul utan danska lärkträdskvistar!
 
pics: Walther & Co
 
En vecka kvar till första advent och nu går det åt massor av ljus här hemma..
Mysig söndagsafton!
 
 

sunday pic

pics: @seventeendoors

En novembergrå bild från instagram blir mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild. Ny matta på plats, och det kanske är svårt att se på den mörka bilden, men det är inte Ikeas svartvita, utan de ljusa ränderna är naturfärgade istället för vita. Lite mjukare så. Fin söndag alla!
 
 

Saturday 24 November 2012

the socialite family


Via favoriten Sanctuary hittade jag till The Socialite Family, som jag måste tipsa om.
Men var beredd på att sätta av en lång stund när ni tittar in hos en samling riktigt coola barnfamiljer.


Den här bilden inspirerade mig massor. Jag försöker, och försöker att tillsätta lite färg i mitt hem. Men, det är ju så här luftigt och lätt jag vill ha det. Och tyngden och känslan finns i det mörkare golvet. Det räcker för mig.


Framför allt bjuder sidan på massor av fina barnrum. Ofta i sekelskifte med stora fönster och kanske med en öppen spis mitt i det hela. Ljuvligt!!

pics: The Socialite Family

 På tal om barn, så är mina småflickor med sin pappa hos farmor och farfar i Köpenhamn. För första gången på snart fyra år är jag själv i mitt eget hem. Även om jag saknar dem massor, så ska här njutas av egen tid!



Wednesday 21 November 2012

new on the newsstand

pics: Karin Foberg

På väg hem idag, såg jag senaste numret av Plaza Interiör, och på framsidan ett snyggt kök som såg bekant ut. Och mycket riktigt, så var det Marias fina hus i ett reportage av Anna Mård/Sofi Sykfont.

Annat fint i tidningen var det här badrummet från Krägga Herrgård, där man hämtat inspirationen från Ingemar Bergman och hans älskade Fårö. Jag gillar.

 

Monday 19 November 2012

sweet dreams..


Klockan har blivit mycket, och tyvärr blev det inte mycket tid över till bloggen idag.

Fantastic Frank

Men innan jag släcker ner, önskar jag er alla en god natt!


Sunday 18 November 2012

sunday pic

pic: @seventeendoors

Den här instagram-bilden får representera vår helg. Grå och lugn. Vi tog en sväng till vårt ställe vid havet, för att titta till vårt lilla hus och stannande över natten. Mysigt.
 
 
 

Friday 16 November 2012

open house heimdalsgatan


I veckans hemnet-skörd hittade jag ett spännande hem som sticker ut bland de andra homogent stylade lägenheterna. Här bor det helt klart en person med en distinkt stil, och ett intresse för design och konst.


Eller, vad säger ni om det här originella köket? Skön stilmix, tycker jag.


Precis som i vardagsrummet.


Luftig kombinerad matsal/bibliotek med ett ljuvligt fönster.

pics: BO Sthlm

Och ett sovrum med "hotellkänsla", som många gillar just nu.

Have a great weekend!


Thursday 15 November 2012

pillows


Fabrikens torsdagstema är mattor och kuddar. Kuddarna i tyget som jag tror heter Le Zebre, köpt på Svenskt tenn har jag haft ett tag nu, och de är favoriter här hemma. Mattan i vårt vardagsrum som kuddarna ligger på är neutral och varm (Hemp från Day Home).
 

Annars är helvita kuddar de som jag gillar mest i längden. Som t.ex den här som heter Happy Hippie från Day Home, med speglar, brodyr, tofsar och snäckor. 


Afro Arts kuddar är också rätt neutrala, men ändå "händer det något", små ränder eller prickar t.ex. Fina! Inte så mycket färg hemma hos oss, som ni ser. Och nu väntar jag på en ny matta att ha under matbordet i just färgerna på kudden ovan. Jag får återkomma med bild på den, om det blir snyggt! :-)
 
Här hittar ni fler kuddar och mattor, och fin kväll till er alla!
 
 

Wednesday 14 November 2012

summer dreamin'


Nu är det mörkt när jag går hemifrån på morgonen, och mörkt när jag kommer hem. Så ikväll bjuder jag på några riktigt ljusa somriga bilder som lite terapi i novembermörkret. Fint som bara den.

pics: via

Bilderna hittade jag hos ljuvliga bloggen Sanctuary, en av mina favoriter. Rebecca tipsar om en ny bok av Katja Rinkinen, som även driver en blogg, Parolan asema. med fokus på DIY.



Tuesday 13 November 2012

deer


Jag kunde inte motstå det här hjortparet, när jag såg dem i House Doctors butik i PUB-huset häromdagen. Lite tacky, kanske, men när man har små barn hemma får man bjuda på det.

pics: seventeendoors

Och gissa om de blev populära här hemma!? Tyvärr glömde jag dem där i fönstret, och ett par timmar senare hade mamma hjort inga öron kvar..
 
 

Monday 12 November 2012

tip of the day


Ett sovrum helt i min stil, (förutom att jag saknar ett fikonträd eller bukett dovt rosa blommor :-), hittade jag hos Emmas designblogg. Det är Saša Antić som står bakom styling, och jag gillar! Fler bilder ser ni hos Emma.

 
På tal om Emmas designblogg, så har väl ingen vid det här laget missat den ursnygga t-shirten som Emma Fexeus designat i samarbete med Kellogg's Special K för bröstcancerforskningen. Dagens tips! (Finns på nk eller här ).
 
Med det fina tipset önskar jag er alla en fin start på veckan, och här skiner solen!! :-)