Tailsweep topp

Tuesday 23 July 2013

breathing space


Här hos oss på vårt ställe vid havet har sommaren varit solig och skön. Fram till nu, då den nordliga vinden drog in över östkusten. Men vackert är det, trots att det är grått och blåsigt.


Annars har jag äntligen kommit in i sommarlunken, och det var många år sen jag hade en sån här skön sommarkänsla i kroppen. Sommar som när man var liten. Inte mycket inredning här just nu med andra ord. Även om jag är full av inspiration, blir det inte mycket gjort när man hänger här ute vid havet.

pics: @seventeendoors
 
Det allra bästa just nu är att jag kommit igång med löpningen, och på så sätt kan jag utforska varenda liten stig här i trakten. Jag har ju lovat ett reseinlägg från Grekland, men sen får jag nog ta och knåpa ihop ett litet inredningsinlägg. Många inredningsbloggare verkar ha loggat ut i  sommar, men proffsiga Trendenser kör på som vanligt, för er som törstar efter inredningsläsning.
 
Tack alla fina följare för att ni tittar in och snart blir det lite fart här igen. Måste bara vila lite till.. Men häng med på instagram där jag heter @seventeendoors, så ses vi snart här igen! 
 

Friday 12 July 2013

roses

pic: seventeendoors

Innan jag åkte ner till Grekland fyndade jag en rosenrabatt av sorten Schneewittchen för nästan inga pengar alls. Det fanns en gammal rabatt som fallit i glömska de senaste tjugo åren på sidan av vårt hus på landet, och den grävde jag fram och planterade enbart dessa rosor i. Det blev så fint, och nu hoppas jag att rabatten klarat sig när jag var bortrest.  

pic: via Sveriges Kungahus



Schneewittchen återfanns i Prinsessan Madeleines brudbukett, tillsammans med bl.a. vita David Austen rosor. En David Austen har även jag planterat i sommar! :) Min egen bröllopsbukett bestod av en mix av rosor och ranunkel (finns bilder som jag visat tidigare här).

Det blir kanske en runda förbi någon handelsträdgård i dag. Nu kan man kanske fynda något. Annars har jag kommit fram till att stäppsalvian Caradona är "vinnaren" i vår trädgård på vårt ställe vid havet. Tålig och effektfull. 




Thursday 11 July 2013

postcards


Här har det varit lite tyst och det beror på att jag drog ut och öluffade med mina tjejer! Första gången vi reste utan blöjor, vagnar och välling, så skönt! Systrarna älskar att resa och det är aldrig något gnäll. Självklart bär de sina egna "ryggor" också! Däremot kan de bli lite vilda emellanåt, som på Atens flygplats när de helt plötsligt började springa som galningar fram och tillbaks. Inte läge vid incheckningen..



Systrar och bästa vänner.


Försökte att hålla igång löpningen och vilken kick att springa i dessa omgivningar tidigt på morgonen eller i solnedgång.


Enkelt boende, men med jättefint högt läge med utsikt och tjugo meter ner till en jättefin liten strand.Vi är rätt coola (och kräsna, därför bokar jag inte över nätet i förväg för då blir man lurad av bilderna), och åker helt enkelt till ett ställe och knackar dörr där vi tycker det ser bra ut. På så sätt kan man förhandla om priset också.  

@seventeendoors

På kvällarna hände det inte mycket i vår lilla by med några få tavernor, men grillad bläckfisk serverades varje kväll. Jag har tagit lite bilder med "riktiga" kameran också, och kanske blir det ett mer detaljerat inlägg om öluffande i Cykladerna längre fram. Nu ska vi ut och turista i vår egen stad, Stockholm, faktiskt!

Lite nya inredningsmagasin ska också inhandlas inför helgen på vårt ställe vid havet. Längtar.

Hoppas ni har det skönt där ute i sommaren!