Tailsweep topp

Tuesday 25 February 2014

one and only the palm


Lite tyst här inne och det beror så klart på att vi har sportlov i Stockholm just nu. Vi tog en sväng till värmen. Mannen mötte upp en gammal kompis som bor här nere i Dubai på One&Only The Palm, och medan de pratade gamla minnen...


  ... utforskade jag och lillasyster denna lugna oas längst ut på "The Palm".


Vita möbler och vit marmor så långt man kan se.

pics: @seventeendoors

Nere vid hotellets privata strand på 101 Dining lounge and bar njöt vi av solnedgången. När det var dags att åka vidare hade mörkret fallit och facklor och levande ljus brann precis överallt. Magiskt.

Nu ska vi ut och sporta! Vad gör ni på sportlovet?


Friday 21 February 2014

ghost chair


Jag har länge varit inne på ett par Ghost-fåtöljer, och de här bilderna gjorde mig inte mindre intresserad av att slå till.. Och så snyggt med den svarta öppna spisen och de gråa väggarna mot de kritvita fåtöljerna.  


Jag hittade de här bilderna på pinterest, men hittar inte ursprungskällan, men någon kanske vet?
Det här hemmet skulle jag gärna se mer av.

Happy Friday!
 

Thursday 20 February 2014

paint


Det kom ett bud med en låda full med färgprover, penslar och sandpapper från Sadolin för ett tag sedan. Ni vet hur mycket jag snackar om att måla både här och där, men sanningen är att fortfarande är alla väggar här hemma vita. Men lite ljusrosa eller grått där bakom sänggaveln kanske inte vore så dumt ändå..

pic: seventeendoors

En stylist som är bra på att använda färg är bloggaren Tant Johanna, och hon visar i samarbete med just Sadolin hur man t.ex. kan måla möbler samma färg som väggen för en exklusiv käsla. Läs mer här.

Wednesday 19 February 2014

paris love

 

I mitt nästa liv ska jag vara en chic fransyska och bo i den här våningen i Paris. Love it! 



pics: Jessica Vedel via Anna gillar

 Tja, varför inte använda en hel sal som badrum!?
 
Fin onsdag!
 
 

Tuesday 18 February 2014

by wonderdeco


Äntligen är Wonderdeco igång igen, och jag gillar verkligen det smakfulla hemmet som Sanna som driver Wonderdeco nyligen har besökt. Köket är så snyggt och sobert med marmorn i kombination med den enkla hyllan och det vackra porslinet.


Spana in det underbara bruna skåpet! Om det inte vore för att jag har köpstopp på bruna vintage-möbler skulle jag ge mig ut på jakt efter något liknande.
 

Snoopy Table Lamp (Flos) ser jag lite överallt just nu, och jag är väldigt sugen på att byta ut min gamla Bourgie på vårt sideboard i vardagsrummet till just en Snoopy. Jag brukar gilla saker vid första anblick, eller ej, men den här lampan har jag faktiskt lärt mig gilla med tiden, och nu tokgillar jag.

pics: via Wonderdeco

Ja, en riktigt skön stilmix har man fått till, och det kanske inte kommer som en överraskning att det är en stylist och hennes familj som bor här. Kika in hos Wonderdeco för massor av bilder, och information om hemmet.
 
 

Monday 17 February 2014

copy the stylists


Här kommer tips på två schyssta sätt att skapa moodboards av ett par av mina favoritstylister. Först ut är Pella Hedeby som helt enkelt har ställt upp ett par armeringsjärn och sedan hängt upp bilder, saxar och trådrullar - ja, vad man nu känner för. Praktiskt, inspirerande och inte minst mycket snyggt. Se mer av Pellas styling på bloggen Hitta hem, där hon igen visar en av henne jättefint stylad visningslägenhet. Bravo!

pics: 1 Kristofer Johnsson, 2 Daniella Witte
Det finns ju så många roliga appar numera, som t.ex. printar ut instagrambilder. Jag har en hel hög prints här hemma som väntar på att bli snyggt upphängda som på bilden här av Daniella Witte. Såå fint! Ni har väl inte missat att Daniella Witte har ny hemsida/blogg som ni hittar här, och den bjuder på massa fin styling och inspiration av stilsäkra Daniella. Tips!

dressing table, again

 
Jag har ju, som ni vet, varit tveksam till mitt sminkbord från dag ett, då det känns för stort och den luftiga känslan i sovrummet försvann. Kanske mitt första och största felköp, någonsin. När jag nu såg Nina Perssons bruna sminkbord (i senaste Elle Decoration) också placerat mellan två fönster, tyckte jag att det var såå fint... Nu är hennes lite nättare och väggen lite större, men ändå, nu försöker jag intala mig att det här är bra.


Lite detaljer. En fjäderbrosch från 50-talet som jag hittade i en butik på vår gata för en hundring häromdagen, och som nog bara kommer att få vara inredningsdetalj. Älskar förresten min gamla franska hand, men är rädd för att den ska bli nästa "it-hand", efter att jag såg att Lotta Agaton tagit i den nyligen (ja, ni vet ju vad som hände med hay- och porslinshanden). Kommer vi att se grå vintage-händer överallt nu?

pics: seventeendoors

Ja, det står där det står tills vidare. 
 
Fin ny vecka alla läsare! 
 
 

Sunday 16 February 2014

style a string® pocket

string® pocket josefin hååg style

Jag gick ju själv Lotta Agatons kurs på Beckmans Academy förra året och upptäckte precis via 20 kvadrat bilder från årets slutuppgift på kursen. Uppdraget var att styla en stinghylla. Inte helt enkelt tänker jag, men här är några som lyckades alldeles utmärkt. Ovan ser ni just Josefin Håågs styling, vars stringhylla hänger i en liten krukmakarverkstad. Fin idé och snyggt genomfört. Ingen har väl heller vid det här laget missat Josefins fina etta på just 20 kvadrat, och hennes nya blogg hos Residence Magazine. Tips!

string® pocket anna söderberg style

Idén att använda en stinghylla till allehanda lampor och proppar är ju klockren. Nu sittter jag och funderar om en liten stinghylla skulle kunna klämmas in i vår hall bredvid det gamla proppskåpet på landet.. Praktiskt och snyggt! 


string® pocket caroline dahl style

Snygg styling och jag gillar stickningen där på kanten. Kul.
 
 
string® pocket mari strenghielm nord style

Tidigare fanns det en blogg som jag brukade kika in till som hette Dalarö Styling, men så försvann den bara. Nu har jag hittat tillbaks till den, eller rättare sagt till stylisten som driver den, men nu går den under hennes efternamn; Strenghielm. Mari Strenghielm Nords stringhylla representerar verkligen hennes stil, och gillar ni den måste ni alltså kika in hemma hos henne. I bloggen får man genom väl plåtade bilder följa Mari (och familj) under renoveringen av hennes fantastiska hus i en idyllisk miljö ute på Dalarö. I love! Tips!

Fotograf är Kristofer Johnsson och här hittar ni alla 22 bilderna. Vilken är din favorit?




Thursday 13 February 2014

perfection in copenhagen

 
I november förra året visade jag er instagrambilder från Line Dahy Ernst och Thomas Høedholts hem i Köpenhamn. Här kommer nu fler bilder, denna gång professionellt plåtade av Peter Kragballe och styling av Camilla Tange Peylecke. Ja, vad annat kan man säga att det är helt perfekt, allt från fönster, golv, de synliga bjälkarna och de putsade väggarna. Inredningen är dessutom helt i min smak. Och när ni ser bilderna, glöm inte att detta är en etta! Har man stil behöver man inte bo större än så här!
 
 
Jag älskar kombinationen av de mjuka materialvalen i interiören mot de råa väggarna och golven. Perfekt, som sagt.
 

Lyngby-vasen börjar bli en följetång här hos mig, men ni som följer mig via instagram vet att jag var in på Illums bolighus och faktiskt försökte slå till i onsdags, men kunde inte välja färg. Men nu banne mig, efter ha sett de här bilderna - det får bli en vit!

pic: Peter Kragballe via RUM Hemma


lara melchior for &otherstories


Igår när jag var på stan var jag in på & Other Stories och där upptäckte jag en ny kollektion smycken i samarbete med smyckesdesignern Lara Melchior. Ärligt talat så provade jag nog varje smycke.. Enda problemet är att man vill ju ha flera ringar tillsammans, som på bilden här, och då drar det iväg.. Men jag måste nog tillbaks en sväng idag för en juvel till.


För några år sedan visade jag bilder från just Lara Melchiors atelje. Om ni inte följde bloggen då, måste ni kika in här och se hennes magiska ateljé. Den här kvinnan har stil.
 
 
Smycken i mässing och marmor - det gillar vi i inredningsvärlden..


Vackra Lara Melchior i sin atelje.
 
Visst är hon, ateljén och smyckena helt ljuvliga!!?
 
 
 

Wednesday 12 February 2014

mix of style


En skön stilmix bjuds det på i den här klassiska våningen. Ytterdörren och fiskbensparketten - I love it!


 Snygga lampor överallt, och den öppna spisen i marmor - mmm..



pics: Helenio Barbetta

Ledig onsdag för min del, vilket innebär ett besök hos frisören nu på förmiddagen. Härligt! Det var ju dessutom otroligt länge sen jag tog en runda i inredningsbutikerna, så det kanske är dags för det. Jag kikade ju in på cocktail hos Fritz Hansen på Nordiska Galleriet förra veckan, och butiken kändes mycket inspirerande just nu, så jag skulle gärna svänga förbi där igen för att titta närmare på några produkter som fångade min uppmärksamhet.

Fin onsdag!